Familie Hardeman wint ouder-kind-toernooi na fotofinish (2024)

(foto's: Christy en Esther Hagen)


Naast het GP-schaaktoernooi op zaterdag, organiseerde Lytje Willem in samenwerking met Roelof Kroon (SC Ten Boer) op zondag ook een ouder-kind-toernooi (OKT) op Schiermonnikoog. Ieder kind vormt samen met een vader of moeder, opa of oma, broer of zus of willekeurige voorbijganger een team. Over een aantal speelrondes spelen kinderen tegen elkaar, ouders tegen elkaar maar ook ouders tegen kinderen. Kortom, een succesformule! Want wie vormt met wie het sterkste setje? De eerste editie in 2019 met 21 teams werd gewonnen door Sono Folkers en Arjen Tjeerd Jorritsma, de tweede editie van 2022 werd gewonnen door de broertjes Sauchelli. Deden er vorig jaar nog 24 teams mee, dit jaar hebben we de inschrijving gestopt bij 30 teams. ’s Morgens vroeg om 09.30 uur stonden de eerste teams al voor de deur van de Tox Bar, waar de schoonmaakster nog bezig was om de bierresten van die ochtend weg te werken. Hulde aan iedereen die ook vandaag weer aanwezig was, we vinden het geweldig dat jullie weer met zoveel waren.


Familie Hardeman wint ouder-kind-toernooi na fotofinish (1)De sfeervolle Tox Bar was ook dit jaar weer plaats van handeling voor het ouder-kindtoernooi


Ronde 1

Om 10.00 uur gingen we van start, met aan tafel 1 gelijk een topwedstrijd! Deze kwam uit de willekeurige indeling van het Zwitsers systeem en had ook de finalepartij van de dag kunnen worden. Imara Hardeman met papa Martijn - als team vorig jaar gedeeld tweede in het OKT - trad aan tegen schaakmattie en local Carlijn Hagen met schaakcoach Sjoerd van Soest als ouder. Uiteindelijk werd deze partij een beetje onbevredigend afgerond, want zowel Imara als Sjoerd gingen door hun vlag: 1-1 aan deze tafel dus, waar bijna het gehele aanwezige toernooi als publiek omheen was gaan staan. Deze partij was gelijk ook de langste van de dag, wat bij organisator Roelof wat zenuwen opleverde. Immers, om 13.00 uur moest iedereen weer buiten bij de bushalte staan om de boot van 13.30 uur te halen. Na nog twee van deze ronden hebben we met het oog op de klok besloten om voor de laatste twee ronden (vier en vijf) de klokken opnieuw in te stellen: 10 minuten op de klok voor iedereen in plaats van 15 minuten.

Ronde 2

Maar zover zijn we nog niet. Terug naar ronde 2. Waar in ronde 1 de kinderen tegen elkaar moesten schaken, mochten deze ronde de kinderen het tegen de ouders opnemen en altijd met wit. In de meeste gevallen een duidelijk voordeel voor de kinderen, want de meeste ouders zijn voor dit toernooi onder dwang ingezet door de kinderen. Maar in sommige gevallen zijn ook de ouders geduchte tegenstanders. Wat te denken van Stijn Faber met vader Ab, die goed uit de startblokken gingen met een 2-0 overwinning in de eerste ronde. Vader Ab won van Benthe Hagen, die met Berend Visser als ouder, de eerste ronde ook een verrassende 2-0 overwinning behaalde. De vader van Stijn was voor Benthe toch iets (ietsje maar J) te hoog gegrepen. Helaas wist Stijn niet van Berend te winnen en werd het 1-1.

Ronde 3

Omdat SC Ten Boer altijd een heel weekend weg maakt van het Lytje Willem toernooi, met op zaterdagnacht een door de jeugd georganiseerde spooktocht, is het aandeel Ten Boersters op het OKT altijd hoog. Zo tref je onderling dus ook vaak je clubgenoten. In deze ronde trof dit Sarah Schipper met haar vader, Mark. De vader van Sarah was op zaterdagmiddag nog naar het eiland gekomen met maar één taak: het ouder-kind toernooi. Toch wist het andere Boerster team met Niek en Eline (de organisator van die genoemde spooktocht) het te laten spoken op het bord en dus te winnen.

Vorig jaar was Theo Kudernac nog in de race om de beker met opa Kudernac, dit keer had hij zijn vader meegenomen. Die vond het bij navraag heel gezellig, maar vader Tibor was wel bang dat hij niet de kwaliteit meebracht van opa. Dit bleek helaas ook uit de scores want de aansluiting bij de top hebben ze niet gevonden.

Ronde 4

Na ronde 3 ontstond al een kleine kopploeg. Maurits Hagen had bij afwezigheid van Sono, een claim gelegd op Arjen Tjeerd Jorritsma, de winnaar van het eerste OKT. Na drie ronden stonden zij met een volle score van 6 punten bovenaan, gevolgd door een drietal teams met 2 overwinningen en een remise. Nu we na ronde 3 overgingen op een ander speeltempo, moest er bij de kinderen en ouders/ teamgenoten een knop om. Arjen Tjeerd dacht misschien dat de tijd 5 minuten was geworden, want hij ging zo voortvarend van start dat hij binnen een aantal zetten prompt in de val liep: opgetogen sloeg hij de dame van de tegenpartij en stond één zet later mat. Teamgenoot Maurits wist wel te winnen van Eline Hummel, maar dit verliespunt heeft hen de uiteindelijke winst gekost.


Familie Hardeman wint ouder-kind-toernooi na fotofinish (2)De allesbeslissende laatste ronde tussen Maurits Hagen (l) en Arjen Tjeerd tegen Imara (die nog even een bemoedigende schouderklop geeft) en Martijn Hardeman


Ronde 5

Na ronde 4 stonden er twee teams bovenaan: eerder genoemde Maurits Hagen met Arjen Tjeerd Jorritsma en Imara Hardeman en vader Martijn. Op een halve punt daarachter Stijn Faber met vader Ab en Carlijn Hagen met coach Sjoerd. Het kon dus nog heel spannend worden! Als tafel 1 (Maurits en Imara) gelijk zouden spelen en Carlijn of Stijn zou de volle winst binnenhalen, zouden we wellicht meerdere nummers 1 krijgen! Maar zover kwam het niet, want de stand veranderde niet meer en op beide tafels werd remise (1-1) gespeeld. Maurits won van Imara maar Arjen Tjeerd verloor van een vandaag ongeslagen Martijn. Carlijn won – ook ongeslagen – van Stijn maar Sjoerd kon de overwinning niet afdwingen bij Ab Faber.

Op weerstandspunten ging de uiteindelijke overwinning naar Imara en Martijn Hardeman, van harte! Met ook 8 matchpunten was de tweede plaats dus voor Maurits en Arjen. Op de derde tot zesde plaats eindigden Carlijn en Sjoerd, Steijn en Ab en Noa en Joël Greven met allemaal 7 matchpunten.


Familie Hardeman wint ouder-kind-toernooi na fotofinish (3)De unieke wisseltrofee verblijft het komende jaar bij Imara en Martijn Hardeman

Omdat het OKT een volwaardig toernooi is geworden naast de Grand Prix op zaterdag, heeft Lytje Willem besloten dat dit toernooi ook een echte, eigen bokaal verdient. Eilander Jelke Blauwwiekel heeft een schaalmodel gemaakt van het eilander baken in de Kobbeduinen. Het baken gaat samen met twee mooie Schiermonnikoog-truien, gesponsord door Kolstein, mee richting Groningen.

Familie Hardeman wint ouder-kind-toernooi na fotofinish (4)Ook de namen van de voorgaande winnaars zijn vereeuwigd op de wisseltrofee

Grand Prix Lytje Willem

Familie Hardeman wint ouder-kind-toernooi na fotofinish (5)

Familie Hardeman wint ouder-kind-toernooi na fotofinish (6)

Familie Hardeman wint ouder-kind-toernooi na fotofinish (7)

Familie Hardeman wint ouder-kind-toernooi na fotofinish (2024)
Top Articles
I Never Promised You a Rose Garden
How TikTok's Unique Algorithm Changed the Social Media Game | Entrepreneur
Menards Thermal Fuse
This website is unavailable in your location. – WSB-TV Channel 2 - Atlanta
Walgreens Boots Alliance, Inc. (WBA) Stock Price, News, Quote & History - Yahoo Finance
Custom Screensaver On The Non-touch Kindle 4
55Th And Kedzie Elite Staffing
Tlc Africa Deaths 2021
Instructional Resources
Room Background For Zepeto
Chatiw.ib
Urinevlekken verwijderen: De meest effectieve methoden - Puurlv
2013 Chevy Cruze Coolant Hose Diagram
State Of Illinois Comptroller Salary Database
FIX: Spacebar, Enter, or Backspace Not Working
Amelia Bissoon Wedding
C Spire Express Pay
Diablo 3 Metascore
Jvid Rina Sauce
Guilford County | NCpedia
Love In The Air Ep 9 Eng Sub Dailymotion
Napa Autocare Locator
Watch The Lovely Bones Online Free 123Movies
Unity - Manual: Scene view navigation
Heart and Vascular Clinic in Monticello - North Memorial Health
Puss In Boots: The Last Wish Showtimes Near Cinépolis Vista
The Ultimate Guide to Extras Casting: Everything You Need to Know - MyCastingFile
Unionjobsclearinghouse
Ups Drop Off Newton Ks
Walgreens 8 Mile Dequindre
Costco Gas Hours St Cloud Mn
TeamNet | Agilio Software
California Online Traffic School
Catchvideo Chrome Extension
130Nm In Ft Lbs
WPoS's Content - Page 34
Duke Energy Anderson Operations Center
Opsahl Kostel Funeral Home & Crematory Yankton
Miss America Voy Board
In Branch Chase Atm Near Me
Great Clips On Alameda
Pensacola 311 Citizen Support | City of Pensacola, Florida Official Website
Captain Billy's Whiz Bang, Vol 1, No. 11, August, 1920
America's Magazine of Wit, Humor and Filosophy
Craigslist Mexicali Cars And Trucks - By Owner
Fetus Munchers 1 & 2
Nba Props Covers
Beaufort SC Mugshots
Sig Mlok Bayonet Mount
Hkx File Compatibility Check Skyrim/Sse
Gabrielle Abbate Obituary
Electric Toothbrush Feature Crossword
Prologistix Ein Number
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 5591

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.